En historie om en status

Ugens debatindlæg

Jeg har det seneste stykke tid lagt mærke til en ny tendens der er ved at brede sig i vort samfund. Folk er tarvelige og udstiller hinanden via de sociale medier og det er efterhånden  et så stort problem at det er på tide jeg tager det op her i ugens debatindlæg. Så præcis ligesom jeg med min likehunterfilm gjorde folk opmærksomme på, at man ikke skal like hvad som helst man ser derude, håber jeg, jeg med dette indlæg vil gøre folk mere opmærksomme  på hvad i skriver om hinanden.

http://www.dr.dk/Nyheder/Artikler/2012/11/02/153127.htm

jeg vil nu tage sagen i egen hånd og tage fat i et konkret case. jeg vil hjælpe sophie med at slå fast en gang for alle over for hele facebook at hun ikke gider at blive udstillet mere eller have hendes navn offentlig gjort nogen steder.


jeg håber i også vil hjælpe sophie ved at fortælle om sophie og hendes historie til alle jeres venner så det her aldrig gentager sig.

men hvad synes i? synes i det er okay at udstille folk på facebook, twitter, instagram o.lign.?

hvad synes i kære læsere? synes i det er okay at udstille folk på de sociale medier og hvis ikke, hvad gør i så selv for at stoppe det?

xoxo
shala

20 kommentarer

 • Synes det er overdrevet grinern, men ville være sur hvis det var mig der blev hængt ud hahaha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • nanna

  godt initiativ christian. delt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • g4rlol.

  sys det er fedt du også tager seriøse emner op på din blog når der nu er så mange der læser den. synes selfølgelig du er rigtig sjov men synes også det er fedt at du bruger din opmærksomhed på noget vigtigt som dette. respekt og soul

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andreas

  Genialt!
  Og fuck hende Sophie lyder nederen og arrogant

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Hvor er det fedt, at folk ikke forstår, hvor tykt nar du gør af dem. Dette indlæg er jo ikke skrevet for at tage en problemstilling op. Det er jo så ironisk som noget kan være. Fortsæt endelig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Magnus

  Det er for fedt, du narrer folk! Og jeg synes det er okay ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • en meget rasende person

  jeg er bare så rasende over det her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • s

  Så du prøver at vise en pointe, om at man ikke skal udstille og tale grimt om andre ved at udstille og tale grimt om andre………….. sejt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  hahahhahahahahhaah ej hvor er det langt ude

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • denforvirred

  respekt for det du gør jeg synes det er frådern og enormt i orden det eneste jeg ikke synes er i orden og gør mig forvirred er hvordan man udtaler hendes efternavn det forvirrer mig jeg ved ikke hvordan man gør

  hilsen og knus den forvirred
  ps sophie ring til mig hvis du vil bare svar på min kommentar så kontakter jeg dig på facebook okay du ser godt ud

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAH!!!
  – Det synd for det lille pus, meeen røv sjovt HAHAHHAHAAH! :D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Glad for at det kommer til e5 ge5 bra. Bare la ham coole litt off se5 ge5r det fint:)av og til er jeg glad for e5 ve6re siengl men samtidig e5 ha en kje6reste er e5 ha noen som er ved siden av deg gjennom gode og de5rlige tider. Det kunne jeg trengt ne5 selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Hahahaha du syg christian, love it

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • DengladegrisDK

  Hahahahah absolut genial joke det her. Det er self. i orden at udstille folk på steder hvor de selv har valgt at ligge informationer ud om sig selv, så længe man ikke fremstiller dem på en negativ måde, desuden er det også vigtigt at respektere folks grænser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christian

  Du er da en kæmpe nar

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simon

  Det er helt iorden. Man skal kunne stå til ansvar for hvad man skriver og siger på internettet.

  Dillerbommelom…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonym

  Forstår ikke helt hvorfor hende Sophie og jeres samtale er blevet offentlig gjort? Hvad har det med sagen om at like noget at gøre? :)

  – kan kun skrive til ham Simon, der har kommenteret længere nede, at man vel ikke kan forvente at en samtale mellem 2 mennesker, skal ende med at blive offentlig gjort og tilgængelig for alle?

  Generelt forstår jeg heller ikke hvorfor man ikke bare kan skrive og poste hvad man har lyst til, og hvis andre ikke kan lide det, kan de vel bare grine af det og komme videre, ingen grund til at svine nogen til..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maangepeenge

  jeg håber du har kneppet hende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Steffen Liep

  Kommunikation vil altid være broget af folks skidne skygger, især når den bliver anonym og uden mulighed for en fysisk modreaktion. – Hvad er formålet, med ddin årovokation? // At få folk til at blive mere kritiske overfor ting der sker på nettet. Er det okay at spænde ben for folk,for at lære dem værdien i, at se sig for? Spænder du ben for en teenagetøs, brækker hun måske et skinneben og knækker en tand. Det kan laves.. Men når man udstiller eller på anden måde søger at skade et andet menneske, er det ikke en fysisk konfrontation.. Særligt i en tid som vores, hvor det sociale liv eksistere, fungere, og udvikler sig online; hvor den ene bliver hyldet for den andens ulykke. Og den egentlige essens af dét, er jo at pådrage andre mennesker ulykke og dårlighed, for egen vinding eller egen sags skyld. Uanset læringen og værdien der kommer ud af det, vil der altid være forvoldt en skade. – Problemet her er dog, at folk der hylder ulykken og liker dit lort når du ligger det op på de sociale medier, reelt er dem som udgør skaden. De er pisse ligeglade med om en fremmed person, lærer noget om internettet. De fryder og morer sig bare over dem, imens at de gør.. og lider skade i processen. – Det er måske ikke meget anderledes end at se en idiot pådrage sig et åbent kraniebrud, fordi at han forsøger at “batmanne” pejsen. Den personlige skade kan være voldsom og for alle mennesker, ganske naturligt – ekstremt ubehagelig. Men fordi jeg ikke sidder ansigt til ansigt med den vi griner af, kan jeg tillade mig langt mere, end hvad min egen etik ellers ville tillade mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

En historie om en status